2014. december 3., szerda

Kegyenc fegyenc

A Kegyenc fegyenc egy Rob Schneider főszereplésével készült vígjáték. A történet röviden: Stan Mintont, egy szélhámos ingatlanügynököt, aki kissé jobb színben tünteti fel a rossz napokat látott ingatlanokat, illetve üdülőhelyeket, mint amilyenek azok valójában, ahogy az várható, rajtakapják egy csalásán és a férfi meglepődve tapasztalja, hogy kénytelen börtönbe vonulni. Ám az ügynök nem marad rest, és először harcművészeti leckéket vesz - sikertelenül , majd megtalálja igazi mesterét egy vén harcos személyében. A harcos kegyetlen gyakorlatokkal trenírozza Stant a "nemes cél", azaz a börtönélet elviselése érdekében. A végén olyan jól kiképzi az alapból cseppet sem harcias tanoncot, hogy a börtönbe kerülve ő lesz a legtiszteletreméltóbb rab, aki megfegyelmezi a rabokat és harmonikusabbá teszi életüket.A további részleteket azért nem írom le, mert igyekszem egy többé-kevésbé, - ahogy az eddig írtakat elolvastam, inkább kevésbé - spoilermentes beszámolót adni a filmről.

Ami a poénokat illeti, faragatlanok és ezért jók, főleg azoknak, akik kedvelik ezt a műfajt. Ugyanezt mondhatom el a karakterekről is. Egy vígjátékon szerencsére nem is lehet számon kérni a jellemkidolgozást.

El kell mondanom, hogy a Rob Schneider zseniális alakítást nyújt. Jól formálja meg a trükközgető ügynököt, de a földhöz verő, kegyetlenkedő bűnözőt is.

Nyilván nem mondhatom azt, hogy korszakalkotó filmről beszélünk, de az amerikai zsáner elvárásait egy az egyben hozó, kikapcsolódást nyújtó produktumról.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése