2014. december 3., szerda

Bad Boys

A Bad Boys, azaz Rosszfiúk című film Sean Penn korai szerepei közé tartozik Elég régi, 1983-as alkotásról beszélünk, melyet csak a műfajok szerinti besorolás kötöttsége miatt soroltam be a krimi kategóriába. Valójában krimi,dráma és thriller keverékéről beszélhetünk. 

A történet röviden: A kisebb lopásokat "lebonyolító" Sean Penn alakította Mick O'Brien nagy bajba keveredik, amikor megöli a másik bűnbanda fejének öccsét. A büntetése mi is lehetne más: börtön. Ez azonban nem elég, hiszen a fent említett bandavezér, Paco úgy "egyenlíti ki" a számlát, hogy megerőszakolja Mick ártatlan húgát. Mick persze ezt nem hagyja tétlenül, és mivel nem sikerül megszöknie a börtönből, a végül börtönbe kerülő Pacoval az intézményen belül kell megküzdenie.

A Rosszfiúk tehát nem egy hagyományos börtönfilm, hiszen itt a szökés nem valósul meg. A film első része még a hagyományos krimi szálat követi, ezek után azonban már a sanyarú börtönhétköznapokat ismerhetjük meg. A brutális verekedéseket, valamint a börtön kegyetlenségét és az alkalmazkodást, valamint az ellenállást, a bosszúvágyat Mick nézőpontjából élhetjük meg.

Egy szakértői filmkritika így írta le ezt az alkotást: céltalan gyerekek generációja, akik a felnőttséghez való belépéshez szükséges kapu után kutatnak"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése